Adoptie honden – A Comfort Zone for Animals

A COMFORT ZONE FOR ANIMALS

Adoptie honden

ONZE LEDEN

WAAROM ADOPTEREN ?

Europa telt miljoenen zwerfhonden, asielhonden, en gewoonweg honden die een warme thuis verdienen! Met adoptie, daarmee red u een leven. Veel mensen kiezen nog altijd niet voor adoptie omdat het ze afschrikt, echter zijn wij ze van overtuigd dat adopteren the way to go is! 

Adoptiehondjes komen in grootte, kleine en middel formaat! Van pup tot volwassen hond er is voor iedereen wel wat wils! Ze komen daarnaast ook in alle kleuren. Wist je ook dat je met het adopteren van je trouwe viervoeter, ook zo de broodfok tegen gaat? De meeste asielen, organisaties en shelters zorgen ook dat je hond tip top in orde is voor het geadopteerd mag worden! Dit zijn de vaccinaties, de castratie of sterilisatie de microchip en hondjes uit het buitenland zijn reisklaar gemaakt met hun splinternieuw Europees paspoort! Veel organisaties, shelters en asielen bieden hun hondjes aan voor een zeer schappelijke prijs, waarin veel van de voor-opgenoemde kosten al gedenkt zijn. Veel organisaties werken op non-profit basis en met vrijwilligers die zich dag en nacht inzetten voor deze honden! 

Veel straat, shelter en asiel hondjes komen met hun diploma voor goede hondentaal! En zijn zeer goed gesocialiseerd met andere hondjes! Ook hebben ze soms al van wat gehoorzaamheidstraining mogen genieten. Vaak hebben asiel hondjes of honden uit privé opvang al een goede screening gehad en weet je dus al ongeveer wat je mag verwachten, kan hij of zij met kinderen, met katten etc… Natuurlijk is alles mogelijk met veel liefde, tijd en geduld! 

En de laatste motivatie voor het adopteren van je nieuwe vriend is! Je krijgt er gewoonweg zo veel ongeconditioneerde liefde voor terug! 

Hier onder kan je de ervaringen en lieve woorden van enkele van onze adoptanten meelezen! Heb je zelf kort een verhaal dat je wil delen? wil je gewoon je mening geven of zeggen hoe fantastisch deze honden wel niet zijn? Stuur dan je beste foto’s en kort je ervaringen door naar oekie.segers@gmail.com! Zo kunnen we hopelijk nog meer mensen overtuigen om een hondje te adopteren

 

 

Volg ons op Facebook ! 

Daiss & Myla

Myla woont nu 2jaartjes by ons, Ik zag myla op het profiel van Miranda buisman. Waar ze toen in de opvang zat. En ik was meteen verkocht! Zo’n mooi meisje. Miranda is toen langs gekomen voor een Huisbezoek, zo werkt dat. Het huisbezoek werd goedgekeurd & Myla mocht blijven! Ze was in het begin een bange pup. Wat ook begrijpelijk is nawat ze in Roemenie heeft moeten doorstaan. Maar met veel liefde en geduld. Is Myla uitgegroeit tot een Lief, Nieuwsgierig, speels, dankbaar meisje. Ze kan zo genieten van haar wandeling. Maar ook een trekspelletje met haar favoriete knuffel! Ik zou haar voor geen geld meer willen missen. Ze is lief voor alles en iedereen. Zelfs met myn Dwergpapegaai is zyn vriendjes geworden. Dus met wat geduld en veeeeel liefde kan alles. Ik zou iedereen oproepen om een hondje te adopteren. Het maakt voor die beestjes een wereld van verschil. En je krijgt er alleen maar dankbaarheid en liefde voor terug!

Anneke & Donna

Ik heb Donna nu bijna een jaar, het bange bibberend pupje sloot ik direct in mijn hart de nacht dat ik haar ophaalde, al snel bleek er een groot probleem met haar blaas na veel antibiotica en heel dure behandeling was ze genezen. Toen ze bijna zeven maand was deden we haar naar de dierenarts om te steriliseren, ‘s avonds bleek operatie voor niks was blijkbaar al voor haar vierde maand gebeurd, heb dat aan Margo van de stichting laten weten zij was ook verwonderd maar wist er ook niks van, maar ja niks aan te doen vond het alleen jammer dat Donna twee keer heeft afgezien en daardoor ook die blaas problemen had, maar alles is nu voorbij en ze is een lieve vrolijke puber nu en zou haar voor geen geld meer willen missen, doe zo verder met jullie super zorg voor alle hondjes grts Anneke en Donna!

Gertjan & Cody

Mijn vriend cody geeft heel veel ongeconditioneerde liefde en dankbaarheid! Ik ben ook zeer dankvaar voor de mensen in Roemenië die het mogelijk hebben gemaakt samen met de medewerkers van deze fantastische stichting, die als doel hebben om de honden populatie in Roemenië in te dammen en deze lieve hondjes een gouden mandje te bezorgen. Ik heb alleen maar overweldigende reacties van mensen tijdens onze wandelingen! Ik persoonlijk zou het mensen aanraden om via deze stichting die een hart voor dieren hebben een hond of poes te adopteren…. En cody en ik wensen jullie dan heel veel liefde geluk toe en hoogste vreugde.

eefke & Tracker

Wij hebben Tracker iets meer dan een jaartje geleden geadopteerd, in augustus 2017. Hij was bang, moe en paranoïde. Hij volgde ons overal, maar bleef altijd op 2 meter afstand. Aaien of snoepjes geven ging niet. Dus we begonnen tegen hem te praten. En langzaam maar zeker leerde hij onze stemmen kennen, en complimentjes te herkennen. Na een maand hadden we er genoeg vertrouwen in om hem eens mee te nemen naar een buitenbeurs waar wij veel naar toe gaan. Het was een fantasy thema, dus uiteraard kreeg Tracker ook een stel kleine vleugeltjes. De kinderen vonden het prachtig. Hij kreeg zo veel aandacht! Al dat geaai vond hij heel spannend maar iedereen die we zijn verhaal vertelde was heel respectvol en rustig met hem. Na een lange dag gingen we terug naar de camper en kroop hij spontaan bij ons in bed. We waren zo trots op hem!
In de maanden daarop kwam hij steeds dichter bij. We mochten naast hem gaan zitten op de bank (zijn lievelingsplek) , en toen ook heel rustig aaien. We konden hem los laten rennen in de tuin en als we hem riepen kwam hij naar ons toe. Hij kwispelde heel voorzichtig af en toe als je lief tegen hem praatte (maar nog niet aanraken en praten, dat was te veel) Op een mooie dag 3 of 4 maanden na de adoptie ging hij ineens op zijn rug liggen en moest ik zijn buikje aaien! En toen had hij het door. Sindsdien kwispelt hij bij vreemden, komt hij vrolijk blaffend naar gasten toe, ravot hij met de hond van de buren uren achter elkaar. En als topper: Hij laat zich uitgebreid knuffelen op de bank en komt echt om aandacht bedelen. Dan kijkt hij je aan en toont hij zijn buik en dan moet je hem aaien. 
Elke ochtend als ik ontbijt zit hij naast me op de bank te mompelen, te bedelen en zijn buikje te tonen en hebben we samen een knuffelmomentje. Daarna rent hij kwispelend naar de poort om uitgelaten te worden. Als mijn man en ik op de bank zitten, komt hij naast of, of zelfs soms tussen ons in zitten, en dan ligt hij heerlijk snurkend te genieten van de warmte. 
Hij was zo bang zo alles, maar het is een echte knuffelbeer en een allemansvriend geworden. Iedereen is dol op hem en wij zouden echt nooit meer zonder hem willen.
Groetjes van Baasjes Tom en Eefke en onze dikkert Tracker. 

Oekie & Pebbles

Pebbles zit nu sinds begin september bij ons, en wat een schat. Ik wist dat ik klaar was voor een hondje, nu ik samen met mijn vriend Nick alleen woon. Dus mijn zoektocht begon! Met een helder zicht van wat voor iets we zochten ging ik aan de slag, aangezien een echte rashond te duur was, en ik graag een diertje wou adopteren ging ik opzoek naar asiel honden en zo kwam ik bij pan Europese asiel dieren terecht. Puur bij toeval kwam ik de community a comfort zone for animals via facebook tegen, en een post van een hondje Pebbles dat gepland stond op transport maar was afgezegd. Ik was opslag verlieft en reageerde zo snel mogelijk! Na een telefoontje en een goed, aangenaam gesprek werd er snel een huisbezoek geregeld en dat zelfde weekend konden wij onze schat gaan halen! Pebbles zit nu een paar maanden bij ons en ontpopt zich elke dag meer en meer tot een zelfzeker, trouw hondje! Ik wil de stichting met heel mijn hart bedanken om mij te koppelen met dit, fantastiche, lieve, droom hondje : Pebbles door onze vrienden die haar al graag zien komen, al benoemd tot Miss le Pebles. Ze past perfect binnen ons gezinnetje en we zouden haar voor geen geld meer willen missen!

Volg ons op Facebook ! 

© St. A Comfort Zone For Animals 2017