Adoptie honden – A Comfort Zone for Animals

A COMFORT ZONE FOR ANIMALS

Adoptie honden

ADOPTEREN

Onze honden die ter adoptie zijn, verblijven zowel in buitenland als in Nederland.
Wij werken samen met verschillende shelters en hebben ook in Roemenië honden in de privè opvang zitten, die in huiselijke kring verblijven, om zo ook dieren in het buitenland een goed leven te mogen geven. Dit wil echter niet zeggen dat wij de dieren in ons eigen land vergeten, ook daar helpen we waar we kunnen.
U heeft op onze website een hond gezien en u overweegt om haar of hem te adopteren?
Neem dan contact op via onderstaand nummer, dit van de medewerkers of eventueel van het gastgezin. Voor het adopteren van een hond zullen wij u een aantal vragen stellen, wat zijn uw verwachtingen? welke speciale eisen heeft de hond,… Ook zal er een vrijwilliger(ster) een huisbezoek bij u doen, waaraan we kunnen bepalen of de hond daadwerkelijk in uw gezinssituatie past, hierna overgaand tot adoptie of verder zoekend naar een geschiktere adoptant.
Dit is geen afschrikmiddel, echter willen wij ze zeker van zijn dat de hond bij uw gezinssituatie past. Veel honden kennen echter een achtergrond waarvan wij niet op de hoogte zijn en zullen altijd even moeten wennen aan nieuwe situaties. Maar met veel liefde en vooral geduld, is al meermaals gebleken dat deze honden zich snel aanpassen en helemaal openbloeien.
Na het overeenkomen van de adoptie zal u de adoptie overeenkomst per mail of per post ontvangen. Nu kan u zich gaan voorbereiden op de komst van de hond.

PRIJS

Het adoptiebedrag bedraagt 275€. Alle kosten worden hiervoor ook gedekt, de hond is dan volledig ontwormt, behandeld tegen parasieten, gevaccineerd (inclusief rabiës), gechipt, onderzocht door een dierenarts, en getest op Dirofilaria, Anaplasma, Borrelia en Ehrlichia. Mits de hond oud genoeg is wordt deze ook gesteriliseerd of gecastreerd. De hond krijgt ook een officieel paspoort en het transport zit ook in dit bedrag. Wanneer de hond nog niet gesteriliseerd of gecastreerd is op het moment van adoptie, zijn de operatiekosten voor steriliseren of castreren voor rekening van de adoptant. In het geval dat uw hond niet gesteriliseerd of gecastreerd is voor adoptie wordt u hier bij het begin van op de hoogte gesteld. Ook moet u de chip laten registreren op uw naam na adoptie bij uw dierenarts. Wij verwachten hiervan een bewijs toegestuurd te krijgen.  

TRANSPORT

Vervolgens wordt het hondje met cats & dogs rescue transport voorbereid, dit wordt geboekt voor een aantal honden tegelijk en gaat voornamelijk via de openbare weg. Het kan het ongeveer twee tot vier weken duren voordat uw hond in aankomt. Wanneer bekend is welke datum uw hond aankomt, wordt u daarvan te voren van op de hoogte gebracht, maar aangezien het transport te maken kan hebben met vertragingen zoals oa. files kan het aankomst uur afwijken. De hond kan door één van onze medewerkers of uzelf worden opgehaald. U zal van te voren een duidelijk overzicht krijgen van eventuele stop plaatsen van het transport en de tijden hiervan. Wij adviseren wel de aangewezen pagina in het oog te houden aangezien de aankomst uren regelmatig bijgewerkt worden. Naarmate het transport aankomst zal u van te voren een sms of telefoon krijgen en waarbij u bevestigen voor de desbetreffende hond.  

DE HOND MEENEMEN

Volg steeds de instructies van de medewerkers zij kunnen u het beste adviseren. Sommige honden moeten verplicht in een bench worden meegenomen aangezien deze zeer gestrest en of angstig zijn. Houd er rekening mee dat uw hond uit een ander land komt, een zware lange reis achter de rug heeft. Zorg ervoor dat uw hond goed vast kan gemaakt worden, wij raden altijd aan om de hond dubbel aan te lijnen dit met een riem en tuigje aan, dit in een paar maten omdat u vaak niet de exacte afmetingen heeft van uw hond. Vaak hebben deze honden een vlucht reactie moesten zij los geraken, ze vertrouwen u nog niet en hebben een zeer stresserende en lange reis achter de rug. Neem ook wat lekkers mee, daarmee wint u al een beetje het vertrouwen van uw hond.
Neem ook bakje en flesje water mee zodat u uw hond kunt laten drinken. Wat lapjes en papier voor de ongelukjes, of eventueel een oud deken.
Als u niet instaat bent de hond zelf te gaan ophalen wordt dit door één van onze medewerkers gedaan. U kan na telefonischs afspraak de hond gaan halen. Onze contactpersoon zal ook laten weten of er speciale vereiste zijn voor het vervoer van de hond.

OPVOLGING

Wij doen steeds opvolging van onze honden die geadopteerd zijn. Wij verwachten een bewijs van sterilisatie of castratie – dit 3 maanden na de eerste loopsheid van de hond of bij reutjes na 8/9 maanden – in het geval dat deze kost voor de adoptant was. De registratie van het chipnummer die bij een erkende dierenarts moet gebeuren, hiervan verwachten wij een bewijs toegestuurd te krijgen. Ook de registratie bij de erkende databank ;
voor Nl is dit NDG – www.ndg.nl
Voor BE is dit DOGID – www.dogid.be
is verplicht, u krijgt hier per post een document van teruggestuurd waar wij binnen 14dagen een kopie van verwachten toegestuurd te krijgen, dit per mail of per post. 

Volg ons op Facebook ! 

© St. A Comfort Zone For Animals 2017